Direktlänk till inlägg 25 november 2015

Ben!?! Jag ska giva dig på moppo!

Av ohejdat - 25 november 2015 08:38


Dante väckte oss tidigt imorse genom att gå runt och spy lite här och var, först i köket, sen i hallen, sen i köket igen och till sist i sovrummet.

Jag fick dåligt samvete när jag såg att det var en ganska rejäl benbit som var orsaken. Den gick att känna igen på hallgolvet; den kom från ett ben han fick för en vecka sedan. Men förstås lättad när hundmagen fungerar som den är tänkt; det som inte passerar igenom kommer upp igen istället till slut. Förhoppningsvis, tack och lov.

Så nu får det vara slut med att då och då frångå principen om att ge enbart råa ben. Det där benet kom från ett fläskläggskok och jag brukar spara svålen och det kraftigaste benet i läggen till Dante. Men han lyckades massakrera det. Nu hoppas jag bara att det inte ligger fler benbitar och väntar i pipen.

Tre timmar senare är det väl dags att se om unge herrn kvicknat till efter att ha vilat ut efter strapatserna i husses säng.

 
 
Victoria

Victoria

25 november 2015 17:16

Alltså jag brukar verkligen försöka avhålla mig från att vara en sådan där vidrig fingerpekande mästrande hundmänniska, för jag hatar den sorten. Men nu måste jag bara vara yttepyttelite fingerpekande. För jag fick lite ont i magen. Du ger väl inte lilla pälsklingen kokta fläskben? Eller kokta ben alls? Fläsk flisar ju sig i jätteelaka nålliknande delar oavsett om det är rått eller kokt och kan sticka hål på diverse insida av hund. Bästa botemedlet mot stulna och gnagda fläskben är sparris, där trådarna kapslar in nålflisorna. Men om han käkade det för en vecka sen känns det som att hans plåtmage fixade det. Inget mer fläsk och inget mer kokt, för min skull åtminstone. Så jag slipper få skrämselhicka här på västkusten :)

http://www.fitterbittan.se

ohejdat

25 november 2015 18:36

Alltså Dante får aldrig några goa ben som passerat vare sig gryta eller stekpanna på spis eller tagit vägen via grillgallret. Men jag har gjort undantag för den där bamseskånken som liksom är grisens knäled när jag kokar fläsklägg, den har sett så stadig ut och med en massa brosk och godsaker på (gissar menisker, patellarsenor, korsband och ledband). Och Dante har haft att göra med att slita loss alla dessa sega godisar. Men den här gången hade han alltså massakrerat själva benet också. Så nu är det slut med det. Nu blir det bara att slafsa kokt svål när det vankas lägg. Och nöja sig med råa älg- och oxben. Stackarn.

Så du behöver inte oroa dig, jag har chansat klart. Men det är gulligt att du bryr dig och att du tassar på tå för att inte trampa på eventuella ömma dito på mig.

 
Victoria

Victoria

25 november 2015 18:52

Puh. Jag HATAR verkligen att vara en sån där hundmänniska. Tacksamheten över att jag inte klev på dina tår är gränslös. Och jag tycker verkligen synd om Dante som bara kommer få råa ben nu. Verkligen. Inte. ;)

http://WWW.fitterbittan.se

ohejdat

25 november 2015 19:03

Han är äckligt bortskämd på matfronten; hemtorkade knorrar som snacks och hemtorkad lever i mattefickan på varje promenad och färskfoder i matskålen. På Hornbach finns förresten himla käcka påsar med torkad lunga som man kan trycka in i tomma märgben för grabbar som behöver pyssla. Brukar bunkra när jag är i Göteborg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards